Nyíregyháza 2016. | 12. | 16.
NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY

MEGKEZDŐDÖTT A „NYÍREGYHÁZI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM” CÍMŰ PROJEKT NYÍREGYHÁZÁN

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 2,056 milliárd forint 100%-os intenzitású támogatást nyert a „Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum” című, TOP-6.8.2-15-NY1-2016-00001 azonosítószámú projekt megvalósítására.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 2016. március 31-én támogatási kérelmet nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül „Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum” címmel. A pályázat megvalósítása konzorciumi formában történik az állami foglalkoztatási szervként eljáró Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal közreműködésével.

A konzorcium célja, hogy Nyíregyháza közigazgatási határain belül egy átfogó, jól működő foglalkoztatás növelését célzó együttműködés (paktum) jöjjön létre, amely hosszútávon fenntartható megoldást jelent a város foglalkoztatási problémáira.

A pályázati program főtevékenységeként támogatja a foglalkoztatási megállapodás (paktum) létrehozását, illetve lehetőséget biztosít munkaerő-piaci programok, képzések megvalósítására, célcsoportok támogatására.

A paktumszervezet Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara - mint kötelező tagokkal -, továbbá a gazdasági élet és vállalatok képviselői, képzési és civil szervezetek együttműködésével jön létre. A munkaerő-piaci beavatkozások koordinálása és a támogatások szinergiája érdekében a foglalkoztatási partnerség együttműködik a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárságával.

A projekt keretében a város területén működő vállalkozások és egyéb munkáltatók munkaerő-igényeiből kiindulva, képzési és foglalkoztatási programok valósulnak meg, amelyek hozzájárulnak a munkaerőpiac bővítéséhez, a hátrányos helyzetű és inaktív, a térségben munkát vállalni szándékozó célcsoportokba tartozó személyek képzéséhez és elhelyezkedéséhez.

A projekt célkitűzései szerint a támogatások eredményeként a munkaerő piaci programokba min. 1408 fő kerül bevonásra, akik közül az álláshoz jutók száma legalább 786 fő (közülük 275 fő képzésen is részt fog venni).

A támogatást követő 6 hónappal állással rendelkezők száma 401 fő.

A program keretében 2016. novemberében létrejött a Paktumiroda, melynek feladata a paktumtagok és egyéb szervezetek közötti koordináció és információáramlás fenntartása, a kapcsolatrendszer működésének biztosítása.

Jelenleg a projekt előkészítési szakasza zajlik, amely a teljes megvalósítás megalapozását szolgálja. Ez idő alatt kidolgozásra kerülnek az egész rendszert szabályzó előzetes igényfelmérések, elemzések, tanulmányok, stratégiák, akciótervek, amelyek szintén bemutatásra kerülnek majd az érdeklődők számára.

További információ kérhető:

Puskás Ildikó Paktumiroda vezető
puskas.ildiko@nyiregyhaza.hu

Kapcsolat

Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum

Paktumiroda elérhetőségei:

4400 Nyíregyháza, Zrínyi Ilona utca 3-5. szám 1. emelet

Hírlevél feliratkozás

esza