2017 | 10 | 05.
Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

SAJTÓKÖZLEMÉNY

NYÍREGYHÁZI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM
TOP-6.8.2-15-NY1-2016-00001

Sor került a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum projekt goodworks rendezvénysorozatának első eseményére.

Az április végén aláírt együttműködési megállapodásban vállaltaknak megfelelően a paktumszervezet tagjai együttműködnek a helyi munkaerőpiaci szereplők közötti partnerség erősítésében, valamint a munkaerőpiac keresleti és kínálati oldalának összehangolása és ezáltal a kiegyensúlyozott munkaerő-piaci helyzet megteremtése érdekében.

A cél továbbra is egy olyan jól működő és széles körű partnerség megvalósítása, amely hosszú távon fenntartható megoldást jelent a város foglalkoztatási problémáira, miszerint a munkaerőhiány - és túlkínálat egyidőben van jelen Nyíregyházán: míg a munkáltatók részéről jelentős igény mutatkozik a szakképzett munkaerő iránt, a regisztrált álláskeresők szakképzettsége nem mindig felel meg elvárásaiknak.

Ennek jegyében ültek egy asztalhoz a szakképzést nyújtó oktatási intézmények és Nyíregyháza legjelentősebb nagyvállalatai, ahol egy interaktív beszélgetés keretében közösen volt alkalmuk véleményt cserélni arról, hogyan lehetne erősíteni a szakképzés és a vállalati szféra közötti kapcsolatot, milyen információkkal tudják egymás működését támogatni illetve milyen módon tudnak a cégek segíteni, hogy a diákok jobban megismerjék a munkaerőpiaci elvárásokat és lehetőségeket.

A nagyvállalatok delegáltjai hasznosnak tartanák egy hírlevél szolgáltatás elindítását, a résztvevők hangsúlyozták továbbá a pályaorientáció és a gyakorlatorientált képzések fontosságát.

A megvalósítási szakaszba lépett projektben megkezdődött a munkáltatói igények felvétele, a képzések indítására illetve a támogatott foglalkoztatásra irányuló megkeresések folyamatosan érkeznek a Paktumirodába.

A projekt célcsoportjával, az igénybe vehető támogatásokkal és az igénybejelentés módjával kapcsolatban további információ kérhető:

Puskás lldikó, Paktumiroda vezető
puskas.ildiko@nyiregyhaza.hu

Kapcsolat

Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum

Paktumiroda elérhetőségei:

4400 Nyíregyháza, Zrínyi Ilona utca 3-5. szám 1. emelet

Hírlevél feliratkozás

esza