2017 | 11 | 17.
Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

SAJTÓKÖZLEMÉNY

NYÍREGYHÁZI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM
TOP-6.8.2-15-NY1-2016-00001


Toborzórendezvény a foglalkoztatás bővítéséért Nyíregyházán

A Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum azon potenciális munkáltatók körét kívánta megszólítani ezzel az eseménnyel, amelyek a nyíregyházi gazdasági élet kiemelten aktív szereplői. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kormányhivatal konzorciumi partnerként, összhangban a projekt céljával, törekszik a munkaerőpiaci helyzet kiegyensúlyozására, a keresleti és kínálati oldal összehangolására. Ennek megfelelően november 17-én toborzórendezvényt tartottak a megyeszékhelyen a helyi vállalkozások vezetőinek.

Az eseményen a vezetői köszöntőket követően a projekt keretében alakult Paktumiroda vezetője bemutatta a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum projekt célcsoportját, keretrendszerét és szervezeti felépítését, továbbá beszámolt a projekt előkészítési és megvalósítási szakaszában eddig elvégzett tevékenységekről. A munkaerőpiac helyzetéről és a projekt keretében igénybe vehető támogatási lehetőségekről a Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője tájékoztatta a vendégeket. Az előadók sorát a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési referense zárta, aki a kamara szakképzési tevékenyégét ismertette a jelenlévőkkel. A prezentációban szó esett többek között a tanulói szerződésekről, gyakorlati képzőhelyekről és a pályaorientációról.

A cégvezetőknek lehetőségük volt jelezni a vállalkozásaik számára legfontosabb igényeket, elvárásokat, a munkahelyteremtés feltételeit. A paktumszervezet célja, hogy a támogatások igénybevételével hozzájáruljanak a cégek sikeres működéséhez.

A projekt célcsoportjával, az igénybe vehető támogatásokkal és az igénybejelentés módjával kapcsolatban további információ kérhető:

Puskás lldikó, Paktumiroda vezető
puskas.ildiko@nyiregyhaza.hu

Kapcsolat

Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum

Paktumiroda elérhetőségei:

4400 Nyíregyháza, Zrínyi Ilona utca 3-5. szám 1. emelet

Hírlevél feliratkozás

esza