2018 | 05 | 23.
Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

SAJTÓKÖZLEMÉNY

NYÍREGYHÁZI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM
TOP-6.8.2-15-NY1-2016-00001


Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum a szociális gazdaság szolgálatában

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatallal együttműködve valósítja meg a TOP-6.8.2-15-NY1-2016-00001 számú Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum című projektjét, melynek célja a foglalkoztatás hosszú távú fejlesztése a megyeszékhelyen.

A projekt részeként került sor május 23-án a szociális gazdaság témájában megrendezett szakmai (goodworks) rendezvényre, amelynek keretében a résztvevők szakértői előadások és pódiumbeszélgetés révén átfogó képet kaphattak a társadalmi vállalkozásokról, azok sikeres működéséről és a helyi gazdaságfejlesztésben betöltött szerepéről.

A résztvevők vállalkozásfejlesztési szakértő segítségével megismerhették mi a társadalmi vállalkozás, mi a különbség a szövetkezetek és nem-szövetkezetek között, hogyan történik az „én-márka építés” elméletben és gyakorlatban, hogyan lehet hatékony a kommunikáció.

A következő előadásban a jelenlévők röviden hallhattak a vállalkozási formákról, a siker gyakorlati ismérveiről – úgymint piacképesség, termékfejlesztés, marketing és értékesítés -, valamint jó és rossz példák kerültek bemutatásra.

Az előadásokat követően a rendezvényen sor került egy pódiumbeszélgetésre is, melynek során sikeres társadalmi vállalkozások kaptak lehetőséget tevékenységük, napi kihívásaik bemutatására, valamint megvitatták, mitől „társadalmi” a vállalkozás, hogyan kell jól megválasztani a piaci célcsoportot, milyen eszközökkel, módszerekkel lehet eredményes a piacra jutás, miből kell finanszírozni a marketinget, a brandinget és a kommunikációt, illetve hogy milyen szerepet töltenek be a társadalmi vállalkozások a helyi gazdaságfejlesztésben.
Az eseményen kiállítás is teret kapott, ahol a szociális gazdaságban működő szervezetek termékeivel ismerkedhettek a vendégek.

Kapcsolat

Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum

Paktumiroda elérhetőségei:

4400 Nyíregyháza, Zrínyi Ilona utca 3-5. szám 1. emelet

Hírlevél feliratkozás

esza