"Dönts jól, jövőd a tét!" címmel rendezett 2022. október 6-án Nyíregyházán Pályaválasztási Kiállítást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal a Continental Arénában. Az idén immár 22. alkalommal várták a végzős általános iskolásokat a rendezvény helyszínén. A csaknem 80 kiállító között közép- és felsőfokú oktatási intézmények, partnerszervezetek, cégek, munkaadók mutatták be a kínálatukat úgy a továbbtanulás, mint a későbbi elhelyezkedési lehetőségek tekintetében. Több ezer érdeklődő diák kaphatott információt, segítséget a pályaválasztáshoz.

Nagy örömünkre szolgált, hogy Kerekréti István Méhész úr felkérést kapott Dr. Nagy Ervin Miklós a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály vezető úrtól, hogy mutassa be az érdeklődők számára családi gazdaságát. A méhészet csínyját-bínyját, arany és árnyoldalát is, valamint tájékoztassa az érdeklődő diákokat a méhész szakma szépségéről, ezzel is irányt mutatva a sikeres pályaválasztáshoz.

A Kerekréti Méz kiállítói standjánál egész nap nagy volt a sürgés-forgás, a diákok nagyon élvezték István előadását és a méz kóstolót is.

A Pályaválasztási Kiállításon a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum, valamint paktum projekt helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési tevékenysége is képviseltette magát a Made In Nyíregyháza égisze alatt. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata elhivatott a térség helyi termék- és szolgáltatás kínálatának bővítése, a MADE IN NYÍREGYHÁZA logó széles körű megismertetése, valamint a helyi gazdaság fejlesztése mellett.

Célunk, hogy minél szélesebb körben megismertessük a nyíregyházi és környékbeli lakosokkal, diákokkal a helyi termékeket és szolgáltatásokat, Nyíregyháza helyi termelőit és termékeiket, valamint a helyi termékek és szolgáltatások fogyasztásának előnyeit, gazdasági és környezetvédelmi jelentőségüket, valamint népszerűsítsük az egészséges táplálkozást. Továbbá a diákok betekintést nyerjenek különféle szakmákba, hogy esetlegesen kedvet kapjanak ahhoz pl. akár méhészek legyenek, akik majd a jövő helyi termelői és szolgáltatói legyenek.

Köszönjük a lehetőséget.

Kapcsolat

Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum

Paktumiroda elérhetőségei:

4400 Nyíregyháza, Zrínyi Ilona utca 3-5. szám 1. emelet

Hírlevél feliratkozás

esza