A tavalyihoz hasonlóan, idén is a Rózsakert Szabadtéri Színpadon tartották meg Nyíregyházán az államalapítás ünnepét és átadták a Nyíregyháza Díszpolgára címet, valamint az életműdíjakat.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése magas színvonalú tevékenységéért, megbecsülése jeléül az Inczédy György Életmű-díjat 5 személy részére (Prof. Dr. Kerekes Benedek, Máté Zoltán, Polgári Erika, Dr. Takács Péter, Vasváry Zoltánné) adományozta.

Vasváry Zoltánné (a Kis Vakond Tanodája Kft. Igazgatója, a Míg Megnövök Alapítvány elnöke) pedagógus, a Kis Vakond tábor, valamint Tanoda alapítója. Célul tűzte ki a kisiskolások képességének, tehetségének kibontakozásának segítését, és a hátrányos helyzetben lévő gyermekek felzárkóztatását tanulótársaikhoz. A tábor 1991. decemberében alakult meg Kis Vakond Matematika Tanodája néven. Vasváry Zoltánné és férje tanári múltja, munkássága alapozta meg a tábor beüzemelését. Céljuk, hogy a náluk töltött idő minden percében minden gyermek érezze jól magát, és életre szóló élményekkel térjen haza. A családias hangulat érzékelhető már a sóstógyógyfürdői táborba való belépéstől annak végéig. Vasváry Zoltánné szakmai felkészültségének, töretlen pedagógusi munkájának köszönhetően a Tanodát 3. alkalommal Akkreditált Kiváló Tehetségponttá nyilvánították. A VOSZ 2017-ben az Év Gyermektábora kitüntetést adományozta a Kis Vakond Tábornak. 30 évnyi működés után napjainkban a Kis Vakond Tanoda a városhoz, a településhez kötődően intézményesült oktatóbázis szerepét tölti be. Vasváry Zoltánné kiemelkedő szakmai tevékenységével jelentősen hozzájárult városunk hírnevének öregbítéséhez, kitartásának köszönhetően értéket és maradandót alkotott.

Nagyon büszkék vagyunk Ilike nénire!

Kapcsolat

Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum

Paktumiroda elérhetőségei:

4400 Nyíregyháza, Zrínyi Ilona utca 3-5. szám 1. emelet

Hírlevél feliratkozás

esza